Jsem lektorka anglického a německého jazyka. Baví mě studovat cizí jazyky, stejně tak jako mě baví je učit. Baví mě studovat stále nové přístupy, k mysli, ke studiu, k učení, i sama k sobě. Baví mě hledat optimální přístup nejen pro sebe, ale také pro své studenty. Baví mě objevovat nové metody, jak se naučit cizí jazyk rychle a snadno a inspirovat tak ostatní.

Ráda pracuji s dětmi, ať s angličtinou nebo s pohybem. Studovala jsem Montessori institut v Praze a pracovala s dětmi v Montessori školce.DSC_3283

Angličtina s dětmi

Vedle jazyků jsem vystudovala Institut aromaterapie v Praze. Pracuji tedy s vůněmi (esenciálními oleji), které jsou podporou pro mě, i pro mé klienty.

Zajímám se o zdravý životní styl, který mimochodem podporuje nejen zdravé tělo, ale i zdravou a svěží mysl, vždy připravenou se soustředit a vstřebávat nové informace. Studovala jsem Kushi Institut v Holandsku, který je jediným evropským institutem pro makrobiotiku. Nicméně nezůstala jsem pouze u makrobiotiky. Studium v Kushi Institutu mi poskytnulo základní informace s ohledem na makrobiotiku a principy vlivu potravin a jídla na naše tělo, emoce a vyrovnanou psychiku. Institut pro mě byl odrazovým můstkem do tajů stravy a životního stylu proto, abych mohla dále sama pátrat po širších souvislostech, než jaké mi mohla nabídnout makrobiotika.

kushi I

Kushi Institut Holandsko

Mám ráda cestování, fotografii, tanec. Ráda čtu, miluju přírodu, ráda poznávám nové věci a ráda se taky učím. Ano, slyšíte dobře. Ráda se učím. Někdy to trochu dře, to je jasné, ale mám ráda ten pocit, kdy se pro něco rozhodnu, prokoušu se těžším začátkem a přejdu tu pomyslnou hranici, kdy najednou vím: zvládla jsem to nejtěžší.

IST_ jana III

Istanbul 2015

Nedílnou součástí mého životního stylu je pohyb v širokém slova smyslu. Není to jenom o tanci a józe. Pohyb je pro mě pohybem celého mého vnitřního i vnějšího světa. Protože pokud chceme, aby se náš mozek „hýbal“ a flexibilně vstřebával informace, které mu hrneme, musíme i tělu dát dostatek pohybu. Podle mě platí: Jakmile se hýbe tělo, hýbe se i mozek.

DSC_1872

Takhle to nefunguje

V Indii jsem studovala hatha jógu, kromě toho miluji tanec a vědomý pohyb, který je v souladu s mým tělem a myslí a také stavem, ve kterém se mi dobře pracuje. Zkoumám, jak vše uvést do harmonie tak, abychom se pohybovali správným směrem.            

350x350_fws_20150403074517_1

Hatha jóga

_ESC3553b       

Acroyoga – na břehu Vltavy

Baví mě toho tedy spousta. A to výš napsaný seznam zdaleka nekončí. Zajímalo by vás, jak to kloubím se studiem cizích jazyků? Upřímně – není to jednoduché. Když vás všechno baví, musíte se rozhodnout, co vás baví víc, co míň, případně, co zrovna víc nebo míň potřebujete.

Chcete se dozvědět víc? Zůstaňte na tomto blogu.

Error: Please enter a valid email address

Error: Invalid email

Error: Please enter your first name

Error: Please enter your last name

Error: Please enter a username

Error: Please enter a password

Error: Please confirm your password

Error: Password and password confirmation do not match