Co všechno získáte, když se naučíte cizí jazyk za tři měsíce?

 

Our lives are defined by opportunities, even the ones we missed.                                                       F.Scott Fitgerald

Naše životy jsou definovány příležitostmi. Dokonce i těmi, které jsme v životě promeškali.

 

  • Objevíte touhu učit se. Protože učení vám najednou půjde lépe.

Všichni se potřebujeme učit a učíme se celý život. Ať vědomě nebo nevědomě. Tak proč si neosvojit nový efektivní způsob učení, abyste se nad učením netrápili, ale naopak si ho užívali? Žijeme ve společnosti, která je založená na informacích. Proto se potřebujeme neustále učit, zdokonalovat, získávat nové poznatky. Člověku to umožňuje lépe reagovat na rychle se měnící svět. Proto i cizí jazyk se nám může velmi dobře hodit do života. Už třeba jenom proto, abyste mohli čerpat informace z různých zdrojů a vytvořit si tak lépe názor na to, co děje ve světě.

Učíme se celý život, každý den, každý moment. Učíme se vším, co nás obklopuje a co se kolem nás děje. Potřebujeme se učit, abychom se vyvíjeli, především však potřebujeme UMĚT SE UČIT.

Pamatujte si, nezáleží tolik na talentu. To co vás učiní úspěšným je přístup, nadšení, chuť učit se novému a správná metoda, jak zpracovávat a ukládat informace.

Když se naučíte cizí jazyk za tři měsíce, znamená to, že jste pochopili důležité principy, jak se učit. Dokázali jste změnit staré vzorce učení na nové, které jsou efektivnější, rychlejší a které jednoduše můžete aplikovat i v jiných oblastech.

  • Porozumíte svému mozku a probudíte části mozku, které do teď spaly.
  • Odkryjete sílu mysli, zvědavost, zvídavost a fantazii. 
  • Získáte rozhled.

Nejde pouze o jazyk, ale o vše, co je s ním spojeno – kultura, historie, životní styl. Jak přemýšlí lidé v jiných zemích, jak žijí, jakou filosofii uznávají.Získáte inspiraci, jak se život žije jinde. Možná vám to přinese vzor, nápad, jak rozvinout své podnikání, jak změnit svůj životní styl, kam jet na dovolenou nebo kam se vypravit za poznáním přírody nebo kultury.

  • Vstřebáte do svého života kvalitu daného jazyka.

Stejně jako každý člověk je jiný, každý má svou jedinečnou osobnost, stejně tak každý jazyk má svou osobitost a jedinečnost a jako takový nese určité charakteristiky a kvality, které tím, že se daný jazyk učíte, přebíráte do svého života a myšlení.

Jaké jsou to například kvality? Tendence spořit či nespořit na budoucnost. Organizovanost a pořádek. Otevřenost, náladovost, emocionalita, klid a otevřenost, atd.

Najděte si chvilku času a zaposlouchejte se do jazyka, který se chcete učit. Nemusíte rozumět, jen poslouchejte, jak na vás jazyk působí. Zapomeňte na poučky, slovíčka, jen poslouchejte plynutí daného jazyka. Najdete tam některou z daných charakteristik? Nemusíte rozumět, ale přesto můžete vnímat tok jazyka, jeho intonaci, zpěvnost, emocionalitu, klid, výbušnost, atd. Jak na vás daný jazyk působí? Líbí se vám? Co ve vás vzbuzuje?

Jazykem tvoříme a jazyk tvoří nás. Jinými slovy to znamená, že jazykem v jeho intonaci, barvě, struktuře gramatiky, přebíráme také způsob myšlení daného národa. Některé jazyky jsou emocionálnější, některé jsou otevřenější, některé naproti tomu uzavřené, některé v nás podporují „organizaci“ myšlenek a způsobu života, některé z původních jazyků rozvíjí například prostorovou orientaci.

Pochopit to, jak funguje jiný jazyk, znamená také změnit své myšlení. Umět se podívat na různé věci a témata z jiného úhlu.

  • Hravost.

Pokud se opravdu chceme učit tak, abychom si lépe pamatovali, bude důležité probudit fantazii a představivost. Každý z nás to v sobě má, jen jsme to mnozí v sobě během našich školních let potlačili. Existují techniky, které pomáhají probudit fantazii a podporují práci obou mozkových hemisfér.

Naučíte se učit jako děti, Zároveň si však zachováte moudrost dospělého, jeho zkušenosti a schopnost analytického myšlení, schopnost vidět vzory a rozumět pravidlům jazyka.

 

DSC_3224 - kopie

  •  Time management.

Bez opakování a ponoření se do cizího jazyka budete postupovat šnečím tempem. Budete se proto muset naučit řídit svůj čas, plánovat, organizovat a dělat si prostor v naplněném denním režimu pro své „priority“.

  • Procvičení paměti.

Není špatná paměť, jenom jsme se jí nenaučili dobře používat. Studium jazyka má podle současných studií velmi dobrý vliv na mentální zdraví a je dobrou prevencí Alzheimerovy choroby.

 

Nezmeškejte příležitost a pusťte se do toho hned teď!

Dejte si výzvu a naučte se cizí jazyk v pevně stanoveném čase, pro který se rozhodnete. Hodně se tímto procesem naučíte a podpoříte svou schopnost pamatování si, třídění informací a změny myšlení a přístupu.

Nezapomeňte, že pravidelný prostor pro cizí jazyk je prostorem, který věnujete sami sobě a svému osobnímu růstu.

 

Error: Please enter a valid email address

Error: Invalid email

Error: Please enter your first name

Error: Please enter your last name

Error: Please enter a username

Error: Please enter a password

Error: Please confirm your password

Error: Password and password confirmation do not match