Toto úterý jsme opět prožívali angličtinu🙂

Tři hodiny odpolední konverzace uplynuly neuvěřitelně rychle. A víte, proč? Právě protože celé odpoledne bylo zážitkem ze setkání s novými lidmi nebo s těmi, kteří se již znali z předchozích setkání.

 

SONY DSC

Na svých seminářích „Jak se naučit jazyk za tři měsíce“ doporučuji studentům, aby si takové prostředí zkoušeli vytvořit sami doma. Třeba jako „anglickou pětiminutovku s partnerem u kávy“ nebo s dětmi u anglické pohádky. Nebo krátký rozhovor s kolegou či kamarádem v odpolední pauze. Někteří studenti namítají, že to ne vždy je možné.  Já vím, není jednoduché uhlídat, abyste nepřeskočili do češtiny, kterou důvěrně znáte. Navíc mluvit jiným než mateřským jazykem může někomu zpočátku přijít trochu nepřirozené, než si na to zvyknete.

To je naším cílem  – vytvořit pro studenty prostředí, ve kterém se budou cítit pohodlně a uvolněně. Prostředí, ve kterém se nebudou cítit pod tlakem, že musí mluvit anglicky, ale budou mluvit zcela přirozeně bez zábran a rádi, na témata, která je zajímají.

Ve větší skupině je to vždy jednodušší. Pozitivně funguje i rozdělení do dvojic, které se střídají, abyste na konverzaci vyzkoušeli víc partnerů a zároveň se také více dozvěděli. Napomáhá to lepší soustředěnosti na svého „kamaráda“, který vás podpoří nejen zájmem a nasloucháním, ale také snahou vám porozumět a snahou sdílet také své příběhy v angličtině.

Mám radost, když vidím, že na našich konverzačních setkáních se daří tyto bariéry s lehkostí překonat. Mám radost, když vidím studenty, kteří na konverzačních odpoledních živě a vesele konverzují. Zapomínají na zvyk mluvit mateřštinou a hledají všemi způsoby možnosti, jak se vyjádřit v angličtině. Mám radost, když vidím usmívající se tváře. A taky mám radost, když přistoupím ke dvojici, která právě našla společné téma a je hluboce ponořená do rozhovoru – v angličtině. Lidé, kteří se před tím neznali, najdou ve svém životě zajímavé paralely a inspiraci a v toku konverzace zapomínají, že mluví anglicky.

Přijďte si to s námi vyzkoušet.

 

Další setkání bude 7.2.2017, 16.00 – 19.00

 

 

 

Error: Please enter a valid email address

Error: Invalid email

Error: Please enter your first name

Error: Please enter your last name

Error: Please enter a username

Error: Please enter a password

Error: Please confirm your password

Error: Password and password confirmation do not match