Co vás zaujme, když se rozhodnete, že něco budete číst? Proč si něco zapamatujete lépe a něco ihned zapomenete?

Co vás dojme na představení nebo filmu? Co je to, co přináší skutečný zážitek, který si odnesete z kina nebo z dovolené? Jaký příspěvek s největší pravděpodobností budete sdílet se svými přáteli na FB?

Co myslíte, že je klíčem k tomu, aby něco zachytilo nejen vaší pozornost, ale také se ukotvilo v paměti?

Prozradím vám to. Jsou to EMOCE a PROŽITEK.

emotions-401406_1280 - kopie

Když se něco dotkne emocí v jakékoliv polaritě – potěší to, rozbrečí, rozesměje, nadchne, inspiruje, naštve, vyvede z míry, vytočí – zůstane to v paměti spíš než něco, co kolem propluje v šedivém sdělení bezvýznamné informace.

Když něco skutečně prožijete, jen tak to nezapomenete.

Co dělá okamžik emočním a zapamatovatelným? Hudba, prostředí, okolí, společnost lidí, ve které se akorát nacházíte, příběh, který se mezi vámi odehrává. Ale i slova a sdělení, která si předáváte.

Taková sdělení a prožitky můžete zažívat i v angličtině nebo v jiném cizím jazyku. Právě to vám zpestří studium a zároveň podpoří přirozenou zapamatovatelnost.

Asi se ptáte jak, když jste věčný začátečník. Něco už umíte, trochu rozumíte, ale bojíte se mluvit. Máte pocit, že angličtina není vaší silnou stránkou a nemůžete s ní pohnout z bodu zamrznutí nebo překonat ostych. Co s tím?

Ukážu vám to na semináři CIZÍ JAZYK ZA TŘI MĚSÍCE“. Budeme mluvit o všem možném. Také o tom, jak nám emoce mohou zefektivnit a zpříjemnit studium cizího jazyka a jak je do učení zařadit.

 

ANGLIČTINOU V POHYBU můžete zažít angličtinu v praxi spojenou s emočním zážitkem. Nebojte se, není to nic, čeho je potřeba se bát. Hodiny jsou vytvořené příjemným způsobem tak, aby celý den přirozeně plynul a aby vám přinesl prožitek a skrz prožitek také nezapomenutelný zážitek, který se vám spolu se slovíčky a frázemi otiskne do paměti.

IMG_1291 - kopie

Přijďte, uvidíte, že angličtinu jde dělat také jinak 🙂

 

 

 

Error: Please enter a valid email address

Error: Invalid email

Error: Please enter your first name

Error: Please enter your last name

Error: Please enter a username

Error: Please enter a password

Error: Please confirm your password

Error: Password and password confirmation do not match